Tattoo talk Haagse schatten

Fototentoonstelling Invictus Games geopend

Van 16 tot en met 22 april is Den Haag gaststad van de Invictus Games. Om in aanloop naar dit evenement zoveel mogelijk Hagenaars te attenderen op dit unieke evenement is vanaf nu op vijf locaties in Den Haag een bijzondere fototentoonstelling zichtbaar. Vanmorgen werd deze fototentoonstelling door Sjaak Bral, ambassadeur van het evenement, geopend in aanwezigheid van alle geportretteerden. Met het Vredespaleis op de achtergrond, een schitterend Haags plaatje. 

Sjaak Bral: “In Den Haag zijn we niet snel trots. Daar waar andere steden zichzelf op de borst kloppen bij iedere scheet (Amsterdam) of de trots in het DNA gebakken zit (Rotterdam) denken wij: doe maar gewoon. Daarom is het fantastisch dat de Invictus Games in onze stad worden gehouden. Dan kunnen we ons gevoel van trots tóch tonen – aan al die fantastische sporters. We kunnen geraakt worden door hun doorzettingsvermogen en geïnspireerd door hun prestaties. Deze fototentoonstelling en de bijbehorende indrukwekkende interviews dragen daar absoluut aan bij.” 

Fototentoonstelling Tattoo talk
De tentoonstelling toont de portretten en tatoeages van deelnemers uit het Nederlands Invictus Games team en van bekende Hagenaars. Zij waren alle zeven aanwezig om hun eigen foto te onthullen. De ene zijde van de tentoonstelling toont de krachtige portretten van de deelnemers en bekende Hagenaars, de andere zijde een close-up van een voor hen heel bijzondere tatoeage. De fototentoonstelling is vanaf vandaag gratis te bekijken in het Zuiderpark, bij de Haagse Hogeschool, bij Wijkpark de Verademing en op de Scheveningse boulevard. Vanaf aankomende dinsdag worden hier twee locaties aan toegevoegd, dan is de fototentoonstelling ook te zien in het Atrium (stadhuis Den Haag) en aan de Lange Vijverberg.

Veerkrachtige verhalen middels audiotour
Achter iedere tatoeage van de deelnemers en bekende Hagenaars schuilt een veerkrachtig verhaal. Deze verhalen vertellen zij in de interviews die via de QR code te beluisteren zijn. Ze laten Hagenaars en bezoekers aan Den Haag op deze manier kennismaken met het evenement en de indrukwekkende verhalen van de veteranen. Door ook de verhalen achter de tatoeages van de bekende Hagenaars te tonen, laat de fototentoonstelling zien dat veerkracht iets van ons allemaal is.

De fototentoonstelling is tot en met zondag 24 april te bezoeken.

Luister naar de verhalen achter de tatoeages op de onderstaande link.

https://invictusgames2020.com/fototentoonstelling-den-haag/